زنگان-کانون وبلاگ نویسان جوان زنجان

ارسال مطلب
مهرزنجان
حرف تو

بسیج و بصیرت

سیب

----- شما در زنگان هستید zanghan.ir -----

زنگان جایی برای نخبگان وبلاگ نویسان "زنجانی"

تیتر بزنید جایزه بگیرید
 تیتر بزنید جایزه بگیرید
آخرین نظرات
معرفی کتاب
 معرفی کتاب
پیوندهای روزانه
پیوندها
 مصاحبه با وبلاگ نویسان

بهار فاطمی، رضایت مهدوی

کانون وبلاگ نویسان جوان زنجان | شنبه, ۸ فروردين ۱۳۹۴، ۰۹:۱۵ ق.ظ

وبلاگ ساقی نوشت

زمستان روزهای آخر خود را سپری می کند و کم کم بوی بهار به مشام می رسد، ضمن تبریک فرا رسیدن سال جدید و عید نوروز به همه شما همراهان گرامی، به امید سالی پر از موفقیت و شادکامی در همه عرصه های زندگی به همین مناسبت مطلبی تقدیم می نمایم.

عید به چه معناست؟

عید در لغت از ماده عود به معنى بازگشتن است، اگر مسلمان بعد از ماه رمضان عید می گیرند برای این است که با یک ماه عبادت و بندگی به فطرت اولیه خود باز می گردند که همان پاکی از گناه است.

عید چه روزی است؟ آیا اختصاص به روز خاصی دارد؟

قبل از پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که کلمه (عید) در قرآن تنها یکبار آن هم در آیه 114 سوره مائده آمده که به دعای حضرت عیسی (ع) بر تقاضای مائده آسمانی اشاره دارد آنجا که می گوید: اللَّهُمَّ رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَیْنا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکُونُ لَنا عِیداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا:"خداوندا! پروردگارا! از آسمان مائده‏اى بر ما بفرست! تا براى اول و آخر ما، عیدى باشد." چون عید در نزد هر قوم و ملتى عبارتست از روزى که در آن روز به افتخار موهبتى اختصاصى نایل آمده باشند، و روز نزول مائده هم براى مسیحیت همین خاصیت را دارد( ترجمه المیزان، ج‏6، ص: 330) ولی در روایات این کلمه زیاد استعمال شده و علاوه بر آنکه  ما مسلمان عید غدیرخم، عید فطر و عید قربان را داریم و به مناسبت اینکه در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان و یا انجام فریضه بزرگ حج، صفا و پاکى فطرى نخستین به روح و جان باز مى‏گردد، و آلودگیها که بر خلاف فطرت است، از میان مى‏رود، عید گفته شده است(تفسیر نمونه، ج‏5، ص:131)

اما عید چه روزی است؟ در روایات به برخی از روزها که در ظاهر هم عید نیست عید گفته شده است به عنوان نمونه مولای متقیان حضرت علی (علیه السلام) می فرماید:« کُلُّ یَوْمٍ لَا یُعْصَى اللَّهُ فِیهِ فَهُوَ یَوْمُ عِیدٍ»" هر روز که در آن معصیت خدا نشود روز عید است» (نهج البلاغه حکمت428)پس معلوم  می شود که هر روزی که انسان خود را از آلودگی و گناه حفظ کند و در واقع مطابق  فطرت پاکش عمل کند بهترین عید برای انسان خواهد بود، زیرا روز ترک گناه، روز پیروزى و پاکى و بازگشت به فطرت نخستین است(تفسیر نمونه، ج‏5، ص:131 )

سه نکته پایانی:

1-درهر صورت کارهایی که در نوروز میان مردم معمول است قسمت قابل ملاحظه اى از آن کارها، در شمار امورى است که اسلام بر آن، (به صورت کلّى) تأکید نهاده است. مانند: نظافت، خانه تکانى، دید و بازدید و صله ارحام و ملاقات دوستان و رفع کدورتها و بیرون ریختن غم و اندوهها از دل و آماده شدن براى فعّالیّت هاى مختلف ثمربخش در سال نو، و مانند اینها این امور و مانند آن جنبه هاى مثبت مراسم نوروزى است.

2- در کنار جنبه های مثبت مراسم نوروز نمی توان از جنبه های منفی آن( مثل گناه و ارتکاب محرمات الهی از قبیل اختلاط زن و مرد و عدم رعایت حدود محرم و نامحرم و... ) به آسانی رد شد وبه آنها توجه نکرد.البته ازجمله دلیل آن هم خلط بین شادی و گناه است و عده ای فکر می کنند تنها راه شادی ارتکاب گناه است و در روز عید نوروز و یا  سیزدهم فروردین که به عنوان روز طبیعت نامگذاری شده مرتکب بعضی اعمالی می شودند که  در دین مبین اسلام گناه و حرام محسوب می شود و این کارها با عید بودن آن روز منافات دارد زیرا اولا: از نظر دین اسلام  همانطور که اشاره شد هر روزی که در آن انسان مرتکب گناه نشود آن روز عید است. ثانیا این گونه اعمال با دعای تحویل سال که به درگاه خداوند متعال عرضه می داریم حوّل حالِنا الی أحسَنِ الحال؛ یعنی حال ما به بهترین حال تغییر بده، سازگار نیست زیرا بهترین مصداق احسن الحال رابطه با خداوند و دوری از محرمات است. پس اگر بخواهیم عید نوروز براى ما یک عید واقعى باشد باید به ارزشهاى اسلامى این عید که در سایه تعالیم اسلامى رنگ دینى پیدا کرده توجه نموده و از ضد ارزشهاى عید که احیاى ارزشهاى جاهلى و از سنتهاى دوران آتش پرستى است دورى نماییم و به بهانه عید گناه نکنیم. شادی مشروع غیر از گناه است.

3- یادمان باشد بهار امسال مزین به نام حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست و  ایام عید مصادف با ایام فاطمیه می باشد مبادا ایامی که مهدی زهرا عزادار است، دل امام زمان علیه السلام را از خود برنجانیم. مبادا به بهانه عید به عزای حضرت زهرا سلام الله علیها بی حرمتی شود. شیعه امیرالمومنین علیه السلام، عاشق و محبت زهرای اطهر، منتظر امام زمان باید حُر گونه عمل نماید و حرمت زهرا را نگهدارد تا یگانه یادگار پیامبر اسلام در دنیا و آخرت دست او را بگیرد.

می دانید حُر یکی از فرماندهان لشکر یزید، مقابل امام حسین علیه السلام ایستاد و مانع حرکت کاروان ابی عبدالله الحسین علیه السلام به سوی کوفه شد. امام دست به قبضه شمشیر برد و بر سر حُرّ فریاد کشید و فرمود: «ثَکَلَتْکَ اُمُّکَ! مَا الَّذی تُرِیدُ أَنْ تَصْنَعَ؟»؛ (مادرت به عزایت بنشیند! مى خواهى چه کار کنى؟!).
حرّ پاسخ داد: به خدا سوگند اگر کسى از عرب ـ جز تو ـ چنین سخنى بر زبان جارى مى ساخت، پاسخش را مى دادم، هر که مى خواست باشد! امّا به خدا سوگند که من نمى توانم نام مادرت را (به علّت عظمت فوق العاده آن حضرت) بر زبانم جارى سازم. اینجا بود که حُر احترام  مادر امام حسین علیه السلام را نگه داشت و همین کار کافی بود که زهرای اطهر دست حر را بگیرد و در حالی که در روز عاشورا خود را در بین بهشت و جهنم می دید، خود را به جمع سربازان فرزند زهرا، حضرت امام حسین علیه السلام برساند و سرافراز دنیا و آخرت شود. ما نیز باید از حُر یاد بگیریم که چگونه احترام حضرت زهرا علیها السلام را نگه داریم.

4- در لحظه تحویل سال برای ظهور امام زمان عج الله تعالی فرجه، برای عزت اسلام و مسلمین، سلامتی رهبر معظم انقلاب، شفای بیماران دعا کنیم.


             یارب عید است عطا بر همه ده                بر ماتم و اندوه همه خاتمه ده

              پایان غم همه  ظهور مهدیست              تعجیل فرج به مهدی فاطمه ده

 

 

  • کانون وبلاگ نویسان جوان زنجان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
صفحه اصلی
درباره ما
تماس با ما
ثبت وبلاگ
گلدون وبلاگی
ارسال مطلب
فا تولز ، ابزار رایگان وبمستر