زنگان-کانون وبلاگ نویسان جوان زنجان

ارسال مطلب
مهرزنجان
حرف تو

بسیج و بصیرت

سیب

----- شما در زنگان هستید zanghan.ir -----

زنگان جایی برای نخبگان وبلاگ نویسان "زنجانی"

تیتر بزنید جایزه بگیرید
 تیتر بزنید جایزه بگیرید
آخرین نظرات
معرفی کتاب
 معرفی کتاب
پیوندهای روزانه
پیوندها
 مصاحبه با وبلاگ نویسان

برآیند بردار انتخاب وزرای برتر صفر است!

کانون وبلاگ نویسان جوان زنجان | شنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۲۴ ق.ظ

وبلاگ جامانده ام تنها نوشت

یکی از تشبیهات رهبر انقلاب درباره‌ی مسئولان و هدایت‌کنندگان اجتماعی، استعاره‌ی «راننده» است. ایشان در سخنان گوناگونی این استعاره را به‌کار برده‌اند و به نکاتی نظیر «اعتماد به راننده»، «اجازه‌ی رانندگی ندادن به راننده‌ی فاقد صلاحیت»، «هوشیاری راننده و توجه او به مسیر»، «محافظت راننده از مسافران و اموال آنان»، «پرت نکردن حواس راننده»، «تخریب نکردن وسیله‌ی نقلیه» و «جنجال درست نکردن علیه راننده» اشاره کرده‌اند. که این امر باعث می‌شود مردم یا همان مسافران نسبت به اقدامات راننده‌ی خود بی‌توجه نباشند.

با این مقدمه به سراغ حرکت عجیب رییس جمهور می‌رویم. صبح روز شنبه 8شهریور 1393  در اولین جشنواره شهید رجایی سه وزیر امور خارجه، نفت و بهداشت به عنوان وزرای برترمورد تقدیر رییس جمهور قرار گرفتند. این انتخاب جای بسی تامل دارد. چرا که هم رده قرار دادن وزیر بهداشت با وزاری امور خارجه و نفت به نظر می رسد که خیلی عادلانه نباشد.

وزیر پر کار و کم حاشیه دولت یازدهم، دکتر قاضی‌زاده هاشمی 33 ماه در جنگ حضور داشته 2 بار مجروح شده و امروز نیز از جانبازان این مملکت به حساب می‌آید. ضمن اینکه مدیریت ایشان در ایام جهاد سازندگی در سال‌های 61 و 62 سبب تربیت مدیران و فرماندهان لایق امروز است. و نباید از طرح نوآوران سلامت نیز به راحتی بگذریم. همچنین وزیر بهداشتی که در جلسه رای اعتماد خود گفت: همه ما باید اعتراف کنیم که کشور ما در شرایط خاصی به سر می‌برد، ما همه برای فداکاری و کمک به مردم آمده‌ایم بنابراین در صدد زمینه‌سازی برای اقتدار خود یا هیچ فرد و گروه و جریانی نیستیم، همه کسانی که در این مجموعه هستند قطعاً با همین روحیه آمده‌اند.

وزیر به سخنان آن روزش جامع عمل پوشانده چون این روزها از اقدامات مؤثر وزارت بهداشت زیاد سخن گفت می‌شود. اقداماتی چون: کنترل بازار دارو، ایجاد آرامش نسبی در میان ارائه‌کنندگان خدمت، موفقیت در تزریق منابع بی‌سابقه مالی به حوزه بهداشت و درمان کشور، تلاش در کنترل حاشیه‌های این حوزه به‌رغم چالش‌انگیز بودن ذاتی این بخش. همچنین اجرای طرح تحول سلامت، به‌عنوان یکی از دستاوردهای جدی که  به تعبیر امام خامنه‌ای از اقدامات باارزش و خوب دولت یازدهم در یک سال گذشته می‌باشد.

خلاصه آنچه مسلم است شیوه کار دکتر هاشمی این بوده است که ضمن پرهیز از ورود به بازی‌های سیاسی و حمایت از جریان‌های نزدیک به فتنه که متاسفانه در دیگر بخش‌های دولت رایج است، صرفاً به انجام وظیفه خود پرداخته و در آن موفق هم بوده است. که برآیند این اقدامات در بردار دولت به سمت مثبت میل می‌کند.

اما آنچه در دیگر سوی اتفاق افتاده است، به نوعی میل کردن به سمت منفی می‌باشد. چرا که در وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت اقداماتی بی تدبیرانه‌ی زیاد رخ داده است.

رییس جمهور درباره انتخاب وزارت امور خارجه به عنوان یکی از این سه وزارتخانه برتر گفت: به دلایل حساسیت شرایط و روابط ما با دنیا، ظلم های ناروا و تحریم های غیرانسانی و غیرقانونی که بر ملت ما تحمیل شده بود، لازم بود در این میدان افسران، سرداران و سربازان دیپلماسی کشور، شب را از روز و روز را از شب نشناسند و کار بزرگ و سنگینی را بر دوش گیرند.

این در شرایطی است که وزارت خارجه در یک سال گذشته اقدامات ناشایست بسیاری انجام داده است. اقداماتی چون: محرم ندانستن مردم و مجلس درباره مباحث مطرح شده در مذاکرات ژنو، اعتماد و خوش‌بینی بیش از حد به امریکا و زیر سوال بردن چهره مقاومت و گرفتن موضع انفعالی در مقابل تهدیدها تا جایی که به گفته جناب ظریف: امریکا می‌تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ایران را از کار بیندازد. توافق‌نامه نامتوازن ژنو و تعطیلی تاسیسات هسته‌ای ایران، سکوت در قبال دیدار کاترین اشتون با فعالین فتنه و... . با این کارنامه باید گفت حرکت بدون چشمان باز و بدون استفاده از چراغ هدایت باعث گمراهی و نرسیدن درست به سرمنزل مقصود می‌شود.

و اما بی هیچ مقدمه ای به اقدامات وزارت نفت می‌پردازیم. در شرایطی که امام خامنه‌ای تکیه بر ظرفیت‌ها و تولید داخلی دارد؛ آقای زنگنه امیدواری زیاد به بازگشت شرکت‌های خارجی و لغو تحریم‌ها و غفلت از استفاده از توان داخلی برای توسعه میدان‌ها نفتی (توسعه پلکانی) دارد. توسعه کند صنعت پالایشگاهی کشور بخصوص پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، افزایش واردات بنزین با توقف تولید ریفرمیت پتروشیمی، پیگیری برای لغو مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی در زمینه قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها، توقف فروش نفت توسط بخش خصوصی، عدم پیگیری جدی برای تصویب سند ملی راهبرد انرژی، بی‌توجهی به اجرای طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت، کم توجهی به تزریق گاز به مخازن نفتی به میزان مقرر، تغییر پی در پی مدیران، عدم رعایت خطوط قرمز و فاصله‌گذاری‌ها به‌ویژه در موضوع فتنه‌ی سال ۸۸، معرفی نکردن طرف رشوه گیرنده در موضوع کرسنت و انکار آن علیرغم مطرح شدن جلسه رای اعتماد و ...

با این تفاسیر یا باید این حرکت را تاکتیک رییس جمهور روحانی برای فرار رو به جلو در جهت خنثی‌سازی تلقی کرد . و یا باید به عدالت دولت تدبیر و امید شک کرد. چون جامع ترین و کاملترین معنایی که در رابطه با عدل گفته شده است، شاید این جمله مشهور باشد که: العدل هو: جَعلُ کُلِّ شیءٍ فی مَوضِعه «عدل یعنی قرار گرفتن هر چیزی در جایگاهش».

  • کانون وبلاگ نویسان جوان زنجان

انتخاب وزرای برتر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
صفحه اصلی
درباره ما
تماس با ما
ثبت وبلاگ
گلدون وبلاگی
ارسال مطلب
فا تولز ، ابزار رایگان وبمستر